Koti Uutisia “15-vuotias” Mezherin surmannut somalialainen “turvapaikanhakijalapsi” onkin aikuinen

“15-vuotias” Mezherin surmannut somalialainen “turvapaikanhakijalapsi” onkin aikuinen

0
"15-vuotias" somalimies Youssaf Khaliif Nuur.
“15-vuotias” somalimies Youssaf Khaliif Nuur.

22-vuotias “yksin saapuneiden pakolaislasten” asuntolassa työskennellyt Alexandra Mezher puukotettiin kuoliaaksi aamulla 25. tammikuuta, kun hän oli yksin työvuorossa. Murhasta epäilty somali Youssaf Khaliif Nuur väittää olevansa 15-vuotias.

Göteborgs-Postenin mukaan Ruotsin maahanmuuttovirasto on tutkinut turvapaikanhakijan hakemuksen ja päätellyt, että “lapsi” onkin yli 18-vuotias. “Maahanmuuttoviraston päätöksellä siitä, että syytetty on aikuinen, on myös merkitystä rikoksen tutkimukselle”, kertoi syyttäjä Linda Wiking Göteborgs-Postenille.

Brittilehti Daily Mail, joka on maailman eniten luettu englanninkielinen julkaisu, toi jo vangitsemisoikeudenkäynnin aikana esiin, että afrikkalainen näytti hämmästyttävän kehittyneeltä ikäisekseen. “Yli 180-senttinen ‘lapsi’ esiintyi oikeudessa tänään”, kirjoitti lehti paikan päältä Göteborgista tammikuun lopussa.

Brittilehden epäily syytetyn iästä sai ruotsalaisjulkkis Csaba Bene Perlenbergin syyttämään Expressen-lehdessä Daily Mailia rasististen juttujen julkaisemisesta.

Lähde: MV-lehti