Peppi Pitkätossun kuunteleminen johti rikosilmoitukseen Ruotsissa

Julkaistu: 10.11.2017

10.11.2017 by

Liberaaliksi kutsutussa Ruotsissa on jälleen oltu tärkeiden asioiden äärellä. Boråsilaisen päiväkodin esikouluikäiset lapset olivat vierailulla paikallisessa kirjastossa, jossa he kuuntelivat CD-levyltä Peppi Pitkätossun seikkailuja.

Kirjastossa oli samaan aikaan käymässä ulkopuolinen henkilö, joka oli järkyttynyt kuullessaan tarinassa puhuttavan neekerikuninkaasta sekä siitä, miten ”neekerit” pukeutuvat. Peppi Pitkätossun isä tunnetaan tarinoissa neekerikuninkaana.

Mielensä pahoittanut asiakas ei hyvänä kansalaisena tietenkään antanut asian olla vaan päätyi marssimaan poliisiasemalle tekemään rikosilmoituksen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Poliisi ei kuitenkaan katsonut tarpeelliseksi ryhtyä toimenpiteisiin asian suhteen, sillä kirjastokin oli jo tässä vaiheessa hävittänyt teokset listoiltaan.

Päiväkodin johtajan Marie Gerdin mukaan välikohtaus oli surullinen. ”Oletin kirjaston aineiston olevan sopivaa lapsille”, hän kommentoi.

Viime kesänä uutisoimme Tukholman eteläpuolella sijaitsevasta Botkyrkan kunnasta, jossa ilmoitettiin kirjastojen polttavan ”rasistista kieltä” sisältävät kirjat. Näiden joukossa oli myös Peppi Etelämerellä-lastenkirja.

 

Lähde: Nykysuomi

Aiheeseen liittyen

Asiasanat

6 Kommenttia

 1. PekkaL.

  Astrid Lindgren on ehkäpä maailman pidetyin, ehkäpä maailman laadukkain, ehkäpä maailman rakastetuin lastenkirjailija.

  Tottakai hänen kimppuunsa pitää hyökätä, sillä vastassamme oleva sionistinen Peto vihaa kaikkea kaunista, kaikkea hyvää, kaikkea oikeudenmukaista. Tämä Peto kahlaa viattomien veressä ja itkee kivusta, kun itse iskee viatonta.

  Ja tämän Pedon vanavedessä kulkevat valkoisen rodun huorat. Juuri ne. Ne mitättömimmät, surkeimmat pikkupas..t.

 2. Sampo

  Ruotsi on sairas maa ja suomi tulee lujaa perässä

 3. Risto Teinonen

  Astrid Lindgrenin teokset ovat höpöhöpöä. Jos haluaa lapsilleen asiallista luettavaa, niin voi tilata JewSA-sta vaikkapa Myrkkysienen. SE vasta on kirja, joka jokaisen lapsen (ja tietysti aikuisenkin) pitäisi lukea.

  • Erkki Hänninen

   Jeesus sanoo että joka pahentaa yhdenkin näitä pienistä, jotka uskovat Minuun, olisi parempi panna myllynkivi niiden kaulaan ja upottaa meren syvyyteen. Natsien vihapropaganda lapsille on yhtä pahaa kuin suvakkien, kommunistien ym. Häpeä sinä myrkynkylväjä! Nykylapsetkin voisivat lukea vaikka Sakari Topeliusta.

 4. Neekerin poika

  Voihan neekeri sentään.

 5. juhax.

  Ruotsi voidaan julistaa mielenterveystapaukseksi pilkkaamatta ainoatakaan sairasta ihmistä, joita nykyinen suomalainen yhteiskunta jättää heitteille. Oli kyseessä sitten fyysinen tai psyykkinen sairaus. Mutta annappa olla kun maahan löntystää hiekkaneekereitä pierimään ja nussimaan naisia. Silloin ei ole enää mistään pulaa ja velatkin muuttuvat saatavaksi. Ja vieläpä aivan ilman viinaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 merkkiä jäljellä