Koti Uutisia Juutalainen finanssielitisti toi entistä vaarallisemman lobbauskulttuurin Yhdysvaltoihin

Juutalainen finanssielitisti toi entistä vaarallisemman lobbauskulttuurin Yhdysvaltoihin

2
James Glassman.

Bloomberg BusinessWeek julkaisi loppuviikosta laajan tutkivan artikkelin, jonka mukaan pörssikeinottelijat ovat 2000-luvulla luoneet Yhdysvaltoihin entistä epäterveemmän lobbauskulttuurin. Rahaeliitti saattaa lobata eri päivinä täysin päinvastaisten lakien puolesta maksimoidakseen voittonsa. Lehden mukaan politiikan manipulaatiota johtaa juutalainen pörssiveteraani James Glassman.

Finanssieliitti on jo vähintään sata vuotta manipuloinut amerikkalaista lainsäädäntöä niin tehokkaasti, ettei maan poliittisella järjestelmällä ole mitään tekemistä “demokratian” kanssa. BusinessWeek muistuttaa kuitenkin tuoreessa artikkelissaan, että aiemmin lobbaus on ollut suhteellisen johdonmukaista. Uusi lainsäädäntö rakennettiin pitkäjänteisesti rikastuttamaan tietyillä aloilla työskenteleviä ja köyhdyttämään toisilla aloilla työskenteleviä. Viime vuosina lobbaamisesta on tullut kuitenkin äärimmäisen lyhytjänteistä, mikä kasvattaa kuilua upporikkaiden ja rutiköyhien välillä.

Alansa vaikutusvaltaisimpiin lukeutuvan lobbausjärjestö DCI Groupin avainhahmo James Glassman ei edusta suuria teollisuusyhtiöitä vaan lyhytjänteisiä keinottelijoita, joiden “työtä” on vedonlyönti esimerkiksi pörssissä ja valuuttamarkkinoilla. Toisinaan Glassmanin asiakkaat lyövät vetoa esimerkiksi jonkin osakkeen nousun puolesta, kun taas seuraavana päivänä he saattavat ennustaa osakkeen laskevan. Taitava keinottelija tekee rahaa niin nousu- kuin laskusuhdanteessa. Tämä vaatii kuitenkin sisäpiiritietoa, jotta kurssin suunta sekä ajoitus osuvat oikeaan.

BusinessWeekin mukaan Glassmanin tehtävä on manipuloida amerikkalaista lainsäädäntöä niin, että hänen sisäpiirinsä uhkapelit tuottavat mahdollisimman paljon rahaa. Lehti kirjoittaa, että Glassman on asemoinut itsensä täydellisesti, sillä hän on Amerikan kongressissa yksi arvostetuimmista “asiantuntijoista”. Kun Glassman antaa “neuvoja” lainsäätäjille, ei hän yritä kohentaa amerikkalaisten elinolosuhteita vaan kavaltaa kansalaisten rahat omille asiakkailleen.

Lainsäädäntö vaikuttaa suoraan suursijoittajien varallisuuteen: Mikäli Glassmanin asiakas lyö vetoa esimerkiksi öljyosakkeiden nousun puolesta, tahtoo hän poliitikoiden säätävän mahdollisimman löysiä ympäristölakeja, jotta mikään ei rajoita öljy-yhtiöiden voitontavoittelua. Jos uhkapeluri uskoo sen sijaan öljyosakkeiden laskevan, on lobbaajan tehtävä varmistaa, että uudet ympäristölait ovat entistä tiukempia, jotta yhtiöiden toiminta vaikeutuu. Kyseessä on siis äärimmilleen viety sisäpiirikauppa, joka on naamioitu “länsimaiseksi demokratiaksi”.

BusinessWeekin tutkimusten perusteella juutalaisen Glassmanin yhtiöllä on täydellinen monopoli uudessa kasinokapitalistien lobbauskulttuurissa. Viimeisen 12 vuoden aikana kaikki lehden tutkimat tapaukset liittyivät suoraan DCI-yhtiöön.

BusinessWeek tiivistää, että Glassmanin toiminta on riistänyt lobbaamisesta sen viimeisetkin potentiaaliset positiiviset vaikutukset. Vanhassa painostuskulttuurissa uudet lait saattoivat hyödyttää aitoa teollisuusyhtiötä, joka saattoi palvella miljoonia palkansaajia ja asiakkaita. Nyt lobbaajien vaatimukset voivat kuitenkin vaihtua hetkessä, jolloin kaikki taloudellinen hyöty valuu miljardöörien rahastoihin, joiden arvonnousu palvelee vain mikroskooppisen pientä rikollisten keinottelijoiden eliittiä.

Erityisen vaarallisen Glassmanin toiminnasta tekee se, että usein hänen kampanjansa liittyvät muiden valtioiden kiristämiseen. Mikäli velkavaikeuksiin joutunut valtio on tahtonut keventää taakkaansa, on juutalainen Glassman organisoinut kansainvälisiä koronkiskontahankkeita valtioiden mustamaalaamiseksi ja painostamiseksi. Glassman on valmis tuhoamaan kokonaisia valtioita varmistaakseen, etteivät niiden velkakirjoihin sijoittaneet pankkiirit menetä senttiäkään korkotuloja.

Glassmanin uhreihin lukeutuvat paitsi Argentiinan kaltaiset maat myös Islanti, joka ajautui noin kymmenen vuotta sitten rahoituskriisiin pankkiirien rikosten vuoksi. Glassman aloitti muutama vuosi sitten Islantia vastaan hyökkäyksen, jotta rahoituskriisin taakka siirrettäisiin pois suursijoittajien harteilta tavallisten islantilaisten veronmaksajien kannettavaksi. Argentiinassa Glassman puolestaan ajoi juutalaisen heimoveljensä, miljardööri Paul Singerin asiaa. Glassmanin mukaan Argentiinan tulee maksaa Singerin sijoitusten korot ennen kuin maalla on oikeus ruokkia omat kansalaisensa.
 

Lue myös:

Soros sijoitti valtaosan rahoistaan politiikan manipulointiin
Venezuelan oppositio raivoissaan Goldman Sachsille

2 KOMMENTIT

  1. Tärkeä oppitunti niille, jotka edelleen luulevat, että vain Soros on ongelma.

Comments are closed.